L

Luxury gourmet: Zážitkové chutě Augustinu

Skrytý poklad pražské Malé strany, hotel Augustine, odkrývá kulinářské tajemství inspirované Augustiniánskými mnichy nejen pro ubytované hosty ale i pro všechny milovníky zážitkové gastronomie. Hotel leží na poklidném nádvoří bývalého augustiniánského kláštera, představuje harmonické sloučení sedmi set let staré historie, moderního stylu, se světovou gastronomií a mixologií. Přináší hostům výjimečné zážitky umocněné příběhem, který psala sama historie.

Úchvatným prostorem je The Refectory Bar, jehož strop je zdoben originální barokní freskou zobrazující čtyři archanděly a symbol augustiniánského řádu, jímž je planoucí srdce. Barmani se inspirovali motivem freska a vytvořili Andělské pokušení v podobě koktejlů, aby mohli hostům vyprávět příběhy o místě, bývalém refektáři, kde se potkávali Augustiniánsky mniši. Koktejly Vás nadchnou svojí svěží chutí a elegantní prezentací.

Milovníci piva zajisté ocení unikátní Svatotomášské pivo, původně vyráběné augustiniánskymi mnichy od roku 1352. Augustine je jediné místo na světe, kde můžete toto lahodné pivo ochutnat. Bar je propojený s venkovním prostorem zvaným Arkády, kde si můžete posedět nejen v teplém ale aj v chladnějším období, kdy vás zevnitř zahřeje sezónní drink dle vašeho výběru, a pohodlné sezení s teplými dekami a ohřívači v tomto autentickém prostoru se postarají o příjemné sezení na čerstvém vzduchu i v průběhu podzimu.

Na své si v prostorách luxusního hotelu příjdou i příznivci zážitkové gastronomie. S každým ročním obdobím se mění kromě počasí i menu v Augustine Restaurant, které připravuje šéfkuchař Jan Horák. Jeho letité zkušenosti ze zahraničí a michelinských restaurací se odrážejí v jedinečných kombinacích chutí s důrazem na využití sezónních surovin, které přetváří na umění na talíři. Na výběr máte delikatesy ze sezónního a la carte menu, nebo si můžete vychutnat Zážitkové degustační menu.

This slideshow requires JavaScript.

CategoriesNezařazené