G

Gastronomický tip: Co skrývá osmnáctichodové menu v pražském gourmet spotu?

Zavedené jméno na gastronomické scéně se dočkalo nových prostor. Co s sebou přináší a proč si hned udělat rezervaci na večeři?

 

Kreativní gastronomický koncept Levitate původem vietnamského šéfkuchaře Christiana Chu se ze svého dřívějšího zázemí v pražské Štěpánské ulici přesunul do nových velkorysých prostor na náměstí Curieových s výhledem na Vltavu a Dvořákovo nábřeží.

 

Adresa se tedy změnila, filozofie nikoliv – Levitate i nadále sází na fascinující fusion asijské a skandinávské kuchyně, z nichž si bere ty nejlepší techniky i ingredience a přetváří je k obrazu svému. S novým prostorem ambiciózní šéfkuchař získal možnost zapojit do přípravy ve větší míře živý oheň, což ještě podpořilo intenzitu chutí jeho překvapivých kreací.

 

Ty lze degustovat ve dvou nezapomenutelných tasting menu: celovečerním osmnáctichodovém Mystery a dvanáctichodovém Elite. My doporučujeme zvolit delší vhled do vizí mistra Chu, tedy menu Mystery, které pracuje s více než sty druhy surovin, navíc zpracovaných unikátními technikami, jako je například staření koňakem. Celý zážitek ještě umocňuje nápojové párování integrující vína i koktejly – nabízí se ovšem i v nealkoholické variantě.

CategoriesNezařazené