O

Omamné last minute dárky: S jakými parfémy sklidíte úspěch?

Darovat parfém je klasika, která neomrzí. Navíc se dá velmi dobře sehnat i klidně jen jeden den před Vánoci. Na které novinky i tradiční vůně vsadit právě teď?

 

Francouzská rodinná značka Trudon, která je na trhu nepřetržitě již od roku 1643, se ve světě proslavila jako lídr ve výrobě svíček pro královské dvory. Teprve v roce 2017 se rozhodla vstoupit také do světa parfémů, a v této oblasti se jí nedaří o nic méně. Nejnovější přírůstek do portfolia, vůně Vixi, nabízí dávku každodenní sofistikované svěžesti zajištěnou santalovým dřevem z Nepálu, šalvějí a esencí z lístků hořkého pomeranče.

Trudon, 4850 Kč, 100 ml

Hřejivá vůně vanilky k zimě patří, není tak divu, že se promítla hned v několika sezonních novinkách. Patří mezi ně i Forte Bosca Vanilla z linie Aqua Allegoria, v níž značka Guerlain zahalila vanilkovou esenci vyrobenou z organických lusků do jemně slaných tónů na pláž vyplaveného cypřišového dřeva. Elegantní designový flakon si navíc můžete užívat roky, protože je opakovaně plnitelný.

Guerlain, 3610 Kč, 75 ml

Značka britského parfuméra Roja Dove na podzim představila novou provokativní květinovou vůni, která má za cíl vyvolat poprask – minimálně svým jménem Scandal. Její nositelku podle tvůrců prý rozhodně nikdo nepřehlédne. Svěžest bergamotu v sebevědomé kreaci něžně doplňuje frézie, jasmín a májová růže. Na pozadí kompozice se objevuje santalové dřevo a kosatec.

Roja, 7500 Kč, 75 ml

Nejnovějším přírůstkem řady Collection Extraordinaire od značky Van Cleef & Arpels je óda na čajovou růži ztělesněná vůní Thé Amara. V jejím složení jsou dominantní tóny bergamotu a růžového absolutu doplněné o akcent máty peprné, růžového pepře a bílého pižma.

Van Cleef & Arpels, 4110 Kč, 75 ml

Značka Valeur Absolue, což v překladu znamená čisté emoce, představila svou první kolekci 100% organických parfémů. Na výběr je ze sedmi odstínů pozitivních emocí ztělesňujících snahu o vnitřní rovnováhu. Pohlazení pro mysl i smysly mají umocňovat polodrahokamy ponořené na dně každé lahvičky. Pokud si potrpíte na svěží citrusové tóny, bude pro vás správnou volbou přírodní parfém Vitalité, z nějž ucítíte kromě citrusů také tóny kalábrijského bergamotu nebo pačuli a cedrového dřeva.

Valeur Absolue, 2100 Kč, 50 ml

Kandované citróny – to je vůně, jež k vám při přivonění k novince od Dolce & Gabbana pronikne jako první. Nová parfémová voda s názvem Devotion je intenzivní, evokuje samotnou podstatu Itálie. Ostatně parfumér Olivier Cresp se při její tvorbě nechal inspirovat tamním oblíbeným moučníkem, panettone, a svedl dohromady jeho neodolatelné ingredience. Sladkokyselé aroma citrónů tak postupně střídá svěží esence pomerančového květu a později také vanilka. Třešničkou na dortu – tedy panettone – je extravagantní flakon s motivem srdce.

Dolce & Gabbana, 2600 Kč, 50 ml

Jako byste se ocitli na pláži na Madagaskaru, hřáli se v paprscích slunce a vnímali jen jemný vítr vlnící se v palmovém listoví – tak se budete cítit s novinkou od francouzské značky Matiere Premiere s názvem Vanilla Powder. Už od roku 2019 je cílem Matiere Premiere sdílet krásu přírodních ingrediencí a Vanilla Powder není výjimkou. Hlavní ingrediencí vůně je absolute z madagaskarské vanilky, kterou jemně doplňuje kokosový pudr, mystické palo santo a bílé pižmo.

 

Matiere Premiere, 3650 Kč, 50 ml

CategoriesNezařazené