N

Nejlepší pánský street style z Milan Fashion Week

Porovnávat mezi sebou přehlídková mola a street style vyžaduje odvahu. Každá z prezentací má během týdne módy své opodstatnění. Co je ale jasné, že jednomu bez druhého by vždycky něco chtělo. Steet style je kořením každého fashion weeku.

 

Pozorným odborníkům i kreativním nadšencům z obory módy při pozorování street stylu během pánského fashion weeku rozhodně neunikl fakt, že tady se schyluje hned k několika změnám. V ulicích Milána jsme měli možnost zpozorovat značné nuance. V posledních několika sezónách došlo na milánském týdnu módy k jistému vývoji trendu. Ten se aktuálně stejně jako část značek z přehlídkových mol kloní k maximálnímu důrazu na krejčovinu, která vždy byla typická pro tradiční italský styl. Nyní se ale propsala i do toho moderního. V letošní sezóně pánského týdne módy pro podzim a zimu roku 2024 předvedli návrháři na přehlídkových molech to nejlepší ztvárnění této estetiky s charakteristickými texturami a strukturovanými siluetami.

 

Vlna maximalismu

Zatímco do teď převládal trend street stylu v podobě velkých oversized svetrů v kombinaci s obřími bundami nebo oblíbenými bombery, na milánském týdnu módy se staré trendy mísily s novými v kombinaci s uvolněným oblekovým krejčovstvím. To bylo vidět třeba na kabátech přehozených přes ramena s výraznými klopami a přehnanými límci. S lehkostí se vracejí puffer bundy v zářivých barvách, které vyčnívají z davu. Edgy looky jako bundy s kamuflážním potiskem, kožené nebo s fleecem lemované letecké bundy byly základními kousky svrchního oblečení.

 

Nekonečné vrstvení

 

Vrstvení i nadále kraluje. A to nejen kvůli povětrnostním podmínkám, ale především protože tento trend, který se stal již stálicí dokáže skutečná kouzla v každém outfitu. Jednobarevné obleky v kombinaci s podobně barevnými roláky dodávají stylovému zimnímu stylingu noblesní vzhled, zatímco mohérové svetry s živými barvami a vzory jsou mezi některými looky výraznými kousky. Doplňky, jako jsou odvážné oranžové kšiltovky nebo šály, jsme měli možnost vidět i v kombinaci s kousky s královsky modrými puky nebo brašnami Prada, které dodávají každému outfitu italský šmrnc. Když už mluvíme o italském vkusu, klasika Fendi s výrazným logem „FF“ byla mezi návštěvníky přehlídky dobře rozpoznatelná a ne jeden návštěvník ji zaznamenal, stejně jako její nedávná kolaboraci s Pokémony. Slovy klasika — moderní doba si žádá moderní řešení.

Podívejte se na některé z nejlepších streetstylových outfitů v ulicích Milána pro pánskou sezónu Fall Winter 2024, které naši redakci zaujaly nejvíc.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Autor: Nikol Pavlíčková, Foto: Archiv

CategoriesNezařazené