M

Mühle Glashütte slaví let 30 let existence, první edice vznikne v bronzu

Slavná saská značka Mühle Glashütte si letos připomíná hned dvě výročí. Tím prvním a pro ni nejpodstatnějším jsou tři dekády tvorby náramkových hodinek, tím druhým je 155 let historie hodinařiny v německém městečku Glashütte.

 

Při této příležitosti odhalí v průběhu roku hned několik speciálních edic svých mechanických hodinek, a to s přízviskem Edition 1994. Tou první v řadě jsou bronzové hodinky 29er Big, jejichž jméno pochází z označení závodní třídy dvouposádkových plachetnic.

 

Novinka, která se díky hodinářství Chronoshop dostane s cenovkou pod 60 000 Kč v jediném exempláři také do České republiky, je omezena příznačně 155 kusy. Vůbec poprvé je model 29er Big vyrobený z bronzové slitiny, která je typická právě ve světě vodních sportů a hlavně plachetnic. Jeho enormní výhodou je skutečnost, že v průběhu let získává patinu, která materiál chrání před nepříznivými vlivy, ale také propůjčuje hodinkám jedinečný vzhled.

 

Bronzové pouzdro, které korunuje také bronzová luneta, svírá také temně modrý číselník s červenými detaily. Na minutové škále je tak v červené barvě vyvedené číslo 30, přičemž pozorným neunikne ani fakt, že na místo čísla 55 nese vnitřní okruží číslo 155. Dodávány budou na modrém tkaném řemínku zakončeném bronzovou jazýčkovou sponou.

 

This slideshow requires JavaScript.

CategoriesNezařazené