L

Letošní festivalové Vary obohatí hodinářská společnost Carollinum

Společnost Carollinum se stala hrdým podporovatelem 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Západočeské lázeňské město se od pátku 28. června do soboty 6. července 2024 opět po roce změní v místo konání prestižního filmového festivalu s téměř osmdesátiletou tradicí a přivítá tak 58. ročník MFF Karlovy Vary.

 

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je největší filmový festival v České republice a nejprestižnější filmový festival ve střední a východní Evropě. Je zařazen do kategorie A (tj. nespecializovaný festival se soutěží celovečerních hraných filmů) spolu s festivaly v Cannes, Berlíně, Benátkách, Locarnu, San Sebastianu, Montrealu, Šanghaji nebo Tokiu. Mezi filmaři, buyery, distributory, sales agenty a novináři je považován za nejdůležitější událost ve střední a východní Evropě vůbec.

Letos poprvé podpoří chod festivalu také Carollinum, ryze česká společnost, přední prodejce hodinek významných světových manufaktur a značek, jako jsou Rolex, Patek Philippe, Cartier, Breitling, Jaeger-LeCoultre a dalších, na lokálním trhu. „Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je svátkem české i světové kinematografie. Jsme hrdí na to, že se můžeme stát podporovateli tak významné události, která rezonuje napříč Evropou. My v Carollinu podporujeme osobnosti a projekty, jejichž věhlas překonává hranice naší země. Takové, kterých bychom si měli vážit a být na ně adekvátně hrdí. Národní hrdost mnoha lidem chybí, myslet na své kořeny a na to dobré, co v naší zemi vzniká, je naše poselství hlavně mladé generaci,“ přibližuje jeden z hlavních důvodů spolupráce s MFF KV majitelka společnosti Carollinum Tamara Kotvalová.

 

„Podobně jako významné značky v našem oboru jsme se rozhodli podpořit kulturu a film. Rolex je partnerem Cen Akademie (Oscar), ikonická francouzská značka hodinek a šperků Cartier podporuje filmový festival v Benátkách, manufaktura Jaeger-LeCoultre je partnerem festivalu v Šanghaji. Všechna tato velká hodinářská jména zastupujeme na našem českém trhu,“ doplňuje Tamara Kotvalová. Festival představí každoročně na 200 filmů z celého světa a pravidelně se na něm objevují slavní a významní filmoví tvůrci. MFF Karlovy Vary je určen laické i odborné veřejnosti a v rámci doprovodného programu se jeho návštěvníci můžou těšit na koncerty, výstavy a kulturní akce spojené s festivalem.

CategoriesNezařazené