P

Prsteny s příběhem: Zavítejte do nového ateliéru šperkařky Anny Steinerové

Prsteny s příběhem jsou šperky vyprávějící osobní historii svých majitelů. Za značkou stojí talentovaná šperkařka Anna Steinerová, která se ve své tvorbě zaměřuje na páry toužící po osobním šperku, s nímž by mohly odvyprávět svůj příběh. 

Originální prsteny v sobě uchovávají emoce a důležité okamžiky. Nesou v sobě kousek intimity a jsou navždy spojené s příběhy svých nositelů. Prsteny s příběhem jsou párovými klenoty tvořenými na míru jednotlivým párům. Každý z prstenů v sobě nese jedinečný význam a připomíná společné zážitky, zájmy nebo vzpomínky na oblíbená místa. Šperkařka se zaměřuje se na páry, které touží po osobním šperku, ale nevědí, jak by měl vypadat a co vše by měl vyjadřovat.

Proces tvorby je pro tvůrkyni cestou objevování svébytného a neotřelého vyjádření. Každý klenot je navržen a vyroben s ohledem na osobní příběh a jeho význam pro nositele. „Vytvářím zásnubní a snubní prsteny, které vypráví příběhy. S lidmi si dlouze povídám o tom, jací jsou, co na sobě mají rádi nebo co je vzájemně inspiruje. Na základě našeho rozhovoru pak vytvářím osobní šperky, které odráží jejich životní historii. Na procesu tvorby miluji především ty příběhy. Důležité je se na páry nacítit, mluvit s nimi… Je to určitá forma terapie – stává se, že si páry během našich rozhovorů vybavují dávno zapomenuté vzpomínky a připomínají si krásné detaily, které na svém protějšku milují,“ vysvětluje Anna Steinerová proces své tvorby.

„Prsteny jsou takové moje děti a jejich tvorba mi dodává hodně energie. Do všeho jdu na 150 % a nad jednotlivými návrhy přemýšlím kdekoliv, ať už jsem ve městě, nebo na výletě v lese. Moje práce je pro mě koníčkem a tvorba zase příběh, který nikdy nekončí,“ dodává Anna Steinerová. „Každý kámen i každý detail má svůj vlastní význam. Všechny životní cesty jsou klikaté a je jenom na nás, jakou cestu si vybereme. Moje šperky tak vyjadřují společnou cestu životem každého páru, který vstoupí do mého ateliéru,“ doplňuje Anna.

Šperkařka otevřela svůj nový ateliér Anna Stein – ateliér šperku v ulici Kodaňská 32 v pražských Vršovicích, a to přímo na lásky čas, 1. května 2024. Pro veřejnost bude ateliér otevřený každou středu.

 

This slideshow requires JavaScript.

CategoriesNezařazené