N

Návrhář a stylista Jirka Hofbauer představuje kolekci Atelier ’24

Stylista a designér Jirka Hofbauer uvádí svou druhou samostatnou dámskou kolekci nazvanou Atelier ’24. Linie složená z osmi různorodých looků nabízí materiály jako satén, krajka, šifon, organza, hedvábí, denim, tyl či hedvábný satén. Kolekce nabízí civilní, denní modely, ale i róby večerního charakteru. Jednotlivé kousky jsou zpracovány v nejvyšším standardu s důrazem na preciznost krejčoviny.

 

Kolekce v paletě odstínů bílé odkazuje na letní žhavé dny i parné noci. Nabízí klasické artikly, jako jsou topy, saka, šaty nebo košilové šaty. “S každou kolekcí se snažím vyprávět příběh. Přinést další kapitolu velkého, nekonečného módního románu. Tahle kapitola je spíš lyrická než epická. Je to závan. Intimní vzpomínka. Letní intermezzo. Chtěl jsem přinést ten pocit horkého letního dne,” říká ke své kolekci designér. Právě tu lehkost a intimitu v kolekci umocňují materiály a střihy, ale i samotné artikly. Co nesmí v kolekci chybět, je košile, pro stylistu a designéra naprosto zásadní produkt. V kolekci ji najdeme transformovanou ve velké večerní šaty s vlečkou ze stříbrné krajky, doplněné páskem.

Ačkoliv se jedná o letní kolekci, ve dvou modelech se objevuje sako.”Chtěl jsem ukázat tak tradiční produkt v jiném světle i jiné barvě než černé. Proto se objevuje jako saková vesta s páskem a poté jako zkrácené smokingové sako doplněné o flitrované kalhotky,” vysvětluje své rozhodnutí Jirka Hofbauer. Jedná se o typicky netypické spojení klasické elegance a provokativnosti. V kolekci samozřejmě nesmí chybět šaty — lehké, letní, z jemně tkané krajky i náročně vyšívané tylové krajky, které jsou prakticky nahé asi jako skutečný sen letní noci.

 

Kvalita nad kvantitou

 

Materiály jsou pro designéra alfou a omegou všeho. Jsou pro něj zásadní inspirací při vzniku každé kolekce a každého modelu. “Někdy hledám ten správný materiál pro daný model, ale rád se nechám unést tím, co objevím. Čekám, co ke mně dorazí. Tahle kolekce jde právě tímto směrem. Na základě schůzek s distributory a návštěv velkoobchodů s látkami jsem vybíral materiály a komponenty a skládal je k sobě. Vznikl tak jedinečný mix,” říká k volbě materiálů designér a doplňuje: “Velkou radost mám z pokračující spolupráce se značkou Levi’s. Letos jsme přetvořili další ikonické džíny, a to Levi’s 80’s Mom Jeans. Vznikl tak další unikátní model, který kombinuje denim a krajku. Odlehčený exemplář džín je nejen absolutně unikátní, ale opět v sobě spojuje řemeslnost a odkaz značky Levi’s s mou představu o trendech a krejčovině v roce 2024.”

 

Kolekci je možné si vyzkoušet po dohodě s designérem v jeho pražském nebo brněnském ateliéru.

CategoriesNezařazené