F

Florals for Spring? Top 5 fashion filmů, které byste měli vidět

Ať už preferujete feel-good movie, v němž dějovou linii doplňuje excelentní styling, nebo se spíše vyžíváte ve snímcích, které sledují cestu dnes již ikonických módních designérů a designérek, připravili jsme si pro vás filmovou fashion pětici, jíž byste si rozhodně neměli nechat ujít. A nebo byste se na ní měli rovnou podívat znova!

 

The Devil Wears Prada, 2006

 

David Frankel zrežíroval absolutní ikonu, film The Devil Wears Prada, který nabízí nahlédnutí do vysokého módního průmyslu skrze oči mladé absolventky Andy Sachs (Anne Hathaway), jež se snaží uplatnit v prestižním časopise Runway pod vedením despotické šéfredaktorky Mirandy Priestly (Meryl Streep). Myslíte si, že takhle v reálném životě vystupuje i Anna Wintour?

 

Saint Laurent, 2014

 

Tento francouzský biografický film režiséra Bertranda Bonella vypráví příběh legendárního módního designéra Yves Saint Laurenta v průběhu několika desetiletí. Film se zaměřuje na jeho kariéru, ale i osobní boje a vztahy, zvláště s jeho obchodním a životním partnerem Pierrem Bergém.

 

Coco Before Chanel, 2009

 

Film „Coco Before Chanel“ je další biografický pohled na jednu z nejvýznamnějších postav módního průmyslu, Coco Chanel – předtím, než se stala ikonou haute couture. Charismatická herečka Audrey Tautou ztvárňuje Coco Chanel jako mladou a odvážnou ženu, která se musí postavit francouzské společnosti ze začátku 20. století a zásadně změní pojetí ženské módy.

 

Breakfast at Tiffany’s, 1961

 

Snídani u Tiffanyho režíroval Blake Edwards, a asi tehdy nečekal, že se stane autorem pravděpodobně nejikoničtějšího módního filmu všech dob. Audrey Hepburn v roli Holly Golightly je vskutku věčným symbolem ultimátního módního stylu, a její malé černé šaty od Huberta de Givenchyho se staly součástí nejen filmové, ale zejména módní historie.

 

Dior and I, 2014

 

„Dior and I“ je fascinující dokumentární film, který nabízí exkluzivní pohled do zákulisí módního domu Christian Dior a autentické cesty tehdejšího kreativního ředitele Rafa Simonse. Film zachycuje Simonsův proces vytváření jeho první haute couture kolekce pro Dior a odhaluje, jak celý tým pracuje pod tlakem, aby dosáhl perfektního spojení tradice značky s moderním pojetím designu.

CategoriesNezařazené