Z

Zdravá pleť je vždy trendy: Ester Tesaříková radí, jak na správný make-up a péči o pleť

Znáte už všechny triky, jak se správně líčit, odličovat a pečovat o pleť? Standardem to však stále není. Make-up artistka Ester Tesaříková nám proto prozradila, jak správně připravit pleť na dokonalý make-up.

 

Jaká jsou základní pravidla pro správné líčení?

 

Vždy se řídím heslem, že méně je více. Základem je krásná „pleťovka“, tedy make-up a s ním související péče o pleť. Cílem by nemělo být překrývat nehezkou pleť, ale zvýraznit vaše přednosti. Proto, čím lépe se o pleť staráme, tím lépe náš make-up bude vypadat. Další můj tip je najít si svůj styl. To, co sluší jednomu, nemusí slušet druhému. Jako příklad mohu uvést linky, které opravdu nejsou vhodné pro všechny. Tvar očí, podtón pleti, barevná typologie a mnoho dalšího, to vše je podstatné pro zvolení vhodného líčení, proto doporučuji poradit se s profesionálem.

Perfektní make-up tedy začíná u zdravé pokožky. Je to opravdu tak důležité?

 

Ano, přesně tak a vždy to opakuji svým klientkám. Správná péče o pleť je alfa omega v oblasti líčení. Krásná pleť navíc také prospívá vašemu sebevědomí. Základem je vždy čištění pleti a exfoliace. Je potřeba zbavit se starých buněk a kůže, aby všechny další kroky péče fungovaly, jak mají. A výsledný efekt make-upu je znatelně lepší, když pracuji s pletí, která září a je hladká. V opačném případě, když je pleť zašedlá, suchá a šupinatá, musím před líčením poskytnout SOS hydrataci a samozřejmě cílit na vyšší krytí.

 

Během své praxe se určitě setkáváte s typickými prohřešky v líčení. V čem ženy nejčastěji chybují?

 

Je to jednoznačně špatně zvolená péče o pleť. Nebo ještě hůře – nedostatečná péče. Ženy se k mému překvapení stále neumí správně odličovat. To považuji za největší problém. Další častá chyba, se kterou se často setkávám, je špatně zvolený odstín make-upu a také typ makeu-pu. Ženy v zimě preferují krycí make-up a v létě lehčí textury. V létě to chápu, ale v zimě ne, pleť je vysušená mrazem a potřebuje extra dávku hydratace. Proto doporučuji vždy pečující make-upy právě v zimě.

 

Zmínila jste pečující make-upy, které jsou aktuálně velmi trendy. Jaké byste doporučila?

 

Pečující make-upy a korektory jsou skvělá věc. Standardně máte make-up na pokožce aplikovaný přibližně 10 hodin denně, a proto má na stav vaší pleti opravdu velký vliv. Proč tedy tento čas, kdy nosíte make-up, nevyužít a zároveň nedodat pleti pečující aktivní látky, které potřebuje? Pečující produkty proto doporučuji každé klientce. Možná jen u mastné pleti bych byla opatrnější. Mám dva favority od značky Biologique Recherche – pečující make-up Serum Teinte a korektor Eye Care Concealer, který pokožku dlouhodobě hydratuje, chrání a navíc zmenšuje otoky, póry a tmavé skvrny. Oblast pod očima je obzvlášť citlivá, proto bych na ni vždy používala pečující produkt. Další oblíbenci jsou například make-up Futurist Hydra Rescue od Estée Lauder nebo korektor od Erborian.

Je opravdu tak důležitá péče o kosmetické pomůcky, štětce, houbičky, atd.? Co mohou na pleti způsobit?

 

Péče o štětce je velmi důležitá, aby se předešlo možnému šíření nečistot. Můžete si tím zanést zbytečně póry, přenést bakterie a zhoršit stav pleti. Nejlepší na je čištění mýdlo, dezinfekce a teplá voda. Já osobně raději používám štětce, z houbiček je mnohem těžší dostat starý make-up.

 

Jaké jsou aktuální trendy v líčení?

 

Trend, který nikdy nevyjde z módy je zdravá čistá svěží pleť. Momentální trend je například peach make-up a krémová multi líčidla. Obecně by měla být vidět struktura naší kůže, i když jsme nalíčené. Trendů je ale na sociálních sítích spousta, každý si tak může najít inspiraci dle svého vkusu.

 

Pořádáte MasterClass ve spolupráci se značkou Biologique Recherche. Na co se účastnice mohou těšit?

Už 21. května proběhne první workshop v BR Lounge Švihanka na pražských Vinohradech. Na MasterClass vyberu s každou ženou správný odstín pečujícího make-upu Serum Teinte a odstín korektoru, ukážeme si, jak a čím správně make-up nanášet a jaké množství použít. Také se naučíme pracovat s korektorem – jak zakrýt kruhy pod očima a další nedostatky pleti. A ukážeme si, jak docílit fresh jarního make-upu pomocí multifunkčních líčidel. To je velmi zábavná část líčení. Každá účastnice dostane jako dárek základní čisticí produkty a návod, jak se o pleť správně starat. Přeji si, aby ženy věděly, že je make-up jednoduchý a zábavný. Stačí mít ty správné produkty a odstíny a umět pár triků.

 

Na workshop líčení 21. května v BR Lounge Švihanka se můžete přihlásit přes e-mail info@esterginger.com. MasterClass ve stylové atmosféře s občerstvením startuje v 10 hodin, potrvá cca tři a půl hodiny a stojí 4900 Kč včetně produktů, které si odnesete domů. Více informací najdete zde.

CategoriesNezařazené