M

Manufaktura Nomos Glashütte překvapila barevnou selekcí na Watches and Wonders

Vždy, když se na trhu objeví ikona, je těžké najít nová slova. A co teprve tehdy, když se tato ikona, která zůstala nezměněna po celá desetiletí, najednou objeví v plné paletě barev? To je přesně koncepce, kterou se saská manufaktura Nomos Glashütte prezentovala na veletrhu Watches and Wonders v Ženevě. A uspěla ve velkém, jak jinak…

 

Tangente, jedny z nejznámějších hodinek renomované, privátně vlastněné značky Nomos Glashütte, se nově představují ve speciální edici Tangente 38 Date – 175 Years Watchmaking Glashütte. Tentokrát se však neprezentují v obvyklých monotónních odstínech, ale hned ve 31 různých, živých barvách. Každá z těchto verzí je samozřejmě ručně vyráběna a její mechanický strojek byl v každém případě seřízen dle nejpřísnějších kritérií. Mimochodem, v každé barevné kombinaci vznikne pouze a jen 175 exemplářů, a to jako připomínka 175 let hodinářského řemesla v německém městečku Glashütte.

Proč tato změna? Protože barva není jen estetický prvek, je to způsob vyjádření individuality a rozmanitosti. Každý člověk má totiž svou vlastní představu o tom, jak by měly vypadat jeho hodinky, a tato speciální edice Tangente 38 Date je reakcí na tuto touhu po osobním výrazu. Odvážné a živé barvy v modelech s přízvisky Ariel, Zirkus, Haifischgrau a Schlossgrün poskytují nesčetné možnosti párování.

 

Zajímavé je také to, že tyto barevné ikony jsou dostupné za cenu nižší než standardní modely, a to přestože vychází z limitované série. Znamená to, že radost z vlastnictví jedinečných mechanických hodinek je nyní dosažitelná pro ještě více lidí.

 

This slideshow requires JavaScript.

CategoriesNezařazené