J

Juliana Hložek Grmannová

Obchodnice s kyslíkem.

Kyslík, chemický prvek, který ze vzduchu přijímáme s každým nádechem, díky kterému žijeme a kvůli jehož nedostatku i umíráme. Kyslík je pro náš život stejně důležitý jako voda. Co se však stane, když se tyto dva dary naší planety spojí do jednoho produktu?

Juliana Hložek Grmannová má na tohle odpověď. Podává nám ji v malé bílé plechovce s nápisem Oxywater. Voda, kterou Juliana plní dle českého patentu, v sobě obsahuje minimálně dvanáctkrát více kyslíku než u normální běžně dostupné vody. Díky nadměrnému obsahu tohoto prvku slouží nápoj nejen jako přírodní energetický drink. „Síla kyslíku se využívá na podporu různých činností, které souvisí se zdravím i zkrášlováním. Když je lidská buňka zásobená kyslíkem, všechno v těle funguje lépe a rychleji,“ tvrdí majitelka patentované kyslíkové vody.

Zabraňuje vaše voda stárnutí? 

Zabraňuje projevům stárnutí. Samozřejmě že záleží také na genetice, ale říká se, že po třiceti si za obličej můžete sami. O kyslíku je známo, že regeneruje buňky a zásobuje je energií. Stáří na naše buňky působí zcela opačným způsobem. Když stárneme, naše tělo ztrácí schopnost se opravovat a nahrazovat vadné či odumřelé buňky novými. Přijímání nadměrného množství kyslíku buňky stimuluje a ty se pak mají šanci obnovovat rychleji. Neznamená to, že se začnou obnovovat stejně rychle jako například dětem, ale rychleji, než by se vám obnovovaly bez kyslíkového stimulantu. Oxywater vám navíc dodá přirozenou vitalitu, navíc pomáhá zvyšovat výkonnost při sportu díky lepšímu okysličování krve.

Jak je možné, že tělo dokáže vstřebat kyslík, který nezpracuje plícemi?

Není pravda, že bychom kyslík dokázali přijímat pouze plícemi, tělo dokáže tento prvek vstřebávat různými způsoby. Mimo to, že jej přijímá přes plíce, jej dokáže zpracovat také například přes kůži. A existuje také třetí cesta, jak se nám kyslík do těla může dostat. Perorálně neboli vypitím. Díky této třetí možnosti může produkt Oxywater fungovat. Podobně jsme přijímali kyslík také v prenatálním stadiu. V okysličené vodě jsou molekuly kyslíku obaleny ve vodních membránách. Po konzumaci tělo vodní membrány rozebere a molekuly kyslíku se následně přes stěny našich orgánů dostanou do krve.

Jak jste se ke svému produktu dostala, co předcházelo jeho uvedení na trh?

Úplně poprvé jsem nad blahodárnými účinky kyslíku začala přemýšlet ve chvíli, kdy jsem se sama potýkala s onkologickým onemocněním v předposledním stadiu. Hledala jsem, jaké doprovodné terapie bych mohla využít, aby nebyly zároveň kontraindikací k chemoterapii. Našla jsem kyslík. Po tom, co jsem se vyléčila, jsem na Slovensku, odkud pocházím, otevřela první kyslíkové centrum. Funguje již jedenáctým rokem a stále následuje nejnovější trendy v oxygenterapii. Oxywater jsem objevila až po nějaké době. A to díky tomu, že jsem se snažila najít způsob, jak by se dal koncentrovaný kyslík přenášet a aplikovat i jinak než pouze v centru. Několik let jsem na takové inovaci pracovala a na konci roku 2015 se zadařilo. Tehdy jsem začala na trh dodávat kyslíkovou vodu Oxywater.

Jaké byly vaše začátky v obchodování s kyslíkem?

Nebylo to snadné, urážky na internetu i v médiích typu „prodavačka vzduchu“ byly na denním pořádku. Pochopitelně všechny vycházely z neznalosti rozdílu mezi kyslíkem a vzduchem a z mylné představy, že kyslíkové vody jsou plné bublinek. Pokud otevřete nějaký produkt, který se tváří, že obsahuje kyslík, a vyjdou z něho bublinky, vězte, že pouze kyslík neobsahuje. Je natlakován klasickým CO2. Útoky přestaly v momentě, kdy jsem Oxywater zalistovala do první farmaceutické společnosti a začala ji dodávat do lékárenských sítí.

Pro koho je Oxywater určena?

Oxywater je určena úplně pro všechny. Možná to zní jako klišé, ale díky jejímu všestrannému využití to je opravdu tak. Oxywater doporučujeme, jak už jsem říkala, také sportovcům k přirozenému zlepšení jejich výkonu a také k regeneraci svalů po něm. Naše voda však poslouží stejně dobře také lidem s oslabeným imunitním systémem, jakými jsou například onkologičtí pacienti. O kyslíku je známo, že zmírňuje v těle zánětlivé procesy a podporuje hojení. Například při Crohnově chorobě, celiakii či bolestech krku nastupuje citelné zlepšení opravdu rychle. Pití Oxywater je také dobrou prevencí pro různé civilizační choroby.

Kyslíková terapie byla zmiňována také v souvislosti s léčbou rakoviny. Jak to je, léčí kyslík rakovinu?

To ne, kyslík rakovinu bohužel neléčí. Nicméně díky tomu, že dodává energii a okysličuje krev, tělu pomáhá s rakovinou bojovat. Kyslíková terapie také pomáhá stabilizovat narušený imunitní systém onkologických pacientů.

Jaké jsou vaše další ambice s Oxywater nebo s kyslíkem?

Jednoznačně rozšíření distribuce v zahraničí. Oxy­wa­ter je dnes k dostání na Slovensku, v Česku, Rakousku a ve Švýcarsku. Nyní jednáme s partnery v Itálii a několika dalších zemích. Co se týká mých dalších plánů s kyslíkem, připravuji kyslíkovou kosmetiku Oxy Addict, na jejímž uvedení na trh nyní intenzivně pracuji. Předpokládám, že během několika málo měsíců spatří produkty světlo světa, respektive polic v obchodech.

Jak se vám povedlo do plechovky kyslík dostat tak, aby se tam udržel v odpovídající kvalitě?

Byl to běh na dlouhou trať a řešení se neobjevilo ze dne na den. Jednalo se trochu o metodu pokus-omyl. Více než šest let jsem spolupracovala s českou technologickou společností, která tento úkol nakonec zvládla. Vytvoření nápoje do jeho finální podoby trvalo téměř čtyři roky. Po tom, co byl patent na světě, bylo potřeba financovat prvovýrobu. Myšlence s kyslíkovou vodou jsem od začátku věřila, a tak jsem první várku zaplatila ze svých úspor. Oxywater obsahuje oproti jiným vodám až dvanáctinásobek kyslíku. Hledali jsme a testovali různé varianty balení. Jediná možnost byla plechovka, ta dokáže udržet množství, které potřebujeme a deklarujeme. Plechovky jsou vyráběné na Slovensku, jsou rychle recyklovatelné a na vnitřní straně je speciální potravinářská fólie zamezující kontaktu s hliníkem.

Jaké druhy Oxywater máte nyní k dispozici?

Nyní prodáváme dvě varianty. Obě mají stejný obsah kyslíku, tedy 90 miligramů na litr vody. První varianta je naše klasika, modrá neochucená voda. Druhou variantu jsme představili v roce 2017, je ochucená okurkou a limetkou. Samozřejmě v sobě neobsahuje žádná umělá sladidla ani dochucovadla. Vše je čistě přírodní. Produkt ale neobsahuje ani žádnou fruktózu. Jakákoliv forma cukru či sladidla během zkoušek totiž vytlačila kyslík z vody ven.

Juliana Hložek Grmannová otevřela vlastní kyslíkové centrum na Slovensku před jedenácti lety. Impulzem jí bylo přitom vlastní onkologické onemocnění. Oxywater objevila, když se snažila najít způsob, jak by se dal koncentrovaný kyslík přenášet a aplikovat i jinak než pouze v tomto centru. Myšlence s kyslíkovou vodou věřila tak, že první várku zaplatila ze svých úspor. V roce 2016 se stala Podnikatelkou roku na Slovensku a získala státní vyznamenání.

“ Když je lidská buňka zásobená kyslíkem, všechno v těle funguje lépe a rychleji. „

Oxywater je dnes k dostání na Slovensku, v Česku, Rakousku a ve Švýcarsku. Jedná se i o expanzi na italský trh.

CategoriesNezařazené