Vizuálně působivé pokrmy šéfkuchaře restaurace Triton, Tomáše Horáka, jsou v létě obohaceny o čerstvé bylinky a jedlé květy.
Vedle levandule, rozmarýnu, tymiánu, šalvěje, máty, meduňky či řebříčku Tomáš používá i méně známé květy a byliny, jakými jsou kuklík, ptačinec, orlíček či kosmatec.
Rád servíruje i středomořskou svatou bylinu santolínu cypřišovou, která strávníky překvapí svěží vůní i zajímavou chutí. Hodí nejen k rybám, ale také k tučnějším surovinám a Tomáš ji přidává k foie gras a makadamovým ořechům.
A na talířích restaurace Triton nebude chybět ani šanta kočičí s modrofialovými kvítky s podmanivou vůní a chutí s nádechem citrónu a máty, která skvěle doplní lososa s avokádem a červenou řepou.
Menu plné čarovných bylinek
Foie gras, jedlé květy, makadamové ořechy, santolína
Pstruh, šafrán, černý česnek, „tomaten air“, orlíček
Perlička fermentovaná v rýži koji, karotkový mouselin, tymiánové jus s calvadosem
Losos, avokádo, pěna z šampaňského, červená řepa, petržel, šanta kočičí
Pomalu pečený hovezí filet steak na rozmarýnu, barbecue jus, brokolice, lanýžové pyré, parmazán