K

Krása čerstvých bylinek

Vizuálně působivé pokrmy šéfkuchaře restaurace Triton, Tomáše Horáka, jsou v létě obohaceny o čerstvé bylinky a jedlé květy.

Vedle levandule, rozmarýnu, tymiánu, šalvěje, máty, meduňky či řebříčku Tomáš používá i méně známé květy a byliny, jakými jsou kuklík, ptačinec, orlíček či kosmatec.

Rád servíruje i středomořskou svatou bylinu santolínu cypřišovou, která strávníky překvapí svěží vůní i zajímavou chutí. Hodí nejen k rybám, ale také k tučnějším surovinám a Tomáš ji přidává k foie gras a makadamovým ořechům.

A na talířích restaurace Triton nebude chybět ani šanta kočičí s modrofialovými kvítky s podmanivou vůní a chutí s nádechem citrónu a máty, která skvěle doplní lososa s avokádem a červenou řepou.

Menu plné čarovných bylinek

Foie gras, jedlé květy, makadamové ořechy, santolína

Pstruh, šafrán, černý česnek, „tomaten air“, orlíček

Perlička fermentovaná v rýži koji, karotkový mouselin, tymiánové jus s calvadosem

Losos, avokádo, pěna z šampaňského, červená řepa, petržel, šanta kočičí

Pomalu pečený hovezí filet steak na rozmarýnu, barbecue jus, brokolice, lanýžové pyré, parmazán

CategoriesNezařazené