Šéfkuchař Jérôme Jaegle, majitel alsaské restaurace L’Alchémille, bude od 10. do 13. září vařit pro hosty restaurace V Zátiší.
Jérôme Jaegle je držitel mnoha kulinářských ocenění včetně cen z mezinárodní soutěže Prix Coulinaire International nebo bronzu z Bocuse d’Or Europe a jeho restaurace L’Alchémille ve francouzském Kaysersbergu byla roku 2018 oceněna michelinskou hvězdou.
Kulinářské umění Jérôma odráží jeho vášeň k vaření, kteoru získal díky rodině rodině pracující v masném a lahůdkářském odvětví i díky své hluboké lásce k přírodě. Šéfkuchař svou práci popisuje jako moderní alchymii, v níž se spájí kuchařský um a příroda, a proto i jeho restaurace L’Alchémille odkazuje na dávné doby, kdy alchymisté ve svých receptech využívali dnes už zapomenuté byliny a přísady. Kvalita surovin, často velmi neobvyklých, je pro Jérôma stěžejní, a tak vybírá suroviny výhradně od lokálních farmářů. Samotné vaření pak Jérôme vnímá jako způsob péče o mezilidské vztahy skrze sdílení a opravdovost.
Menu šéfkuchaře Jérôme Jaegle
Brambora / chléb / šťavel
Kaviár / okurka / rybíz / estragon
Pstruh / klobáska s česnekem / mrkev / libeček
Hřiby / máslo z lískového ořechu
Jehněčí / tuřín / med / pyl / chlorofyl
Švestka / tvaroh / med / máta