Restaurace V Zátiší oděla své menu do podzimního hávu a pro své zákazníky připravila čtveřici hřejivých pokrmů.
Ty jsou připraveny ze sezónních lahůdek, jaký jsou: houby, dýně, kořenová zelenina i oříšky a z mas na podzimních talířích restaurace V Zátiší dominuje hovězí a zvěřina.
Šéfkuchař Igor Chramec se při vymýšlení nového menu inspiroval v zahrádkách našich babiček i kuchařských mistrů z Rakouska. Houby a dýni použité v rizotu s lesními houbami a lanýžovým olejem či u dančího filetu s dýní a kapustou připravuje na kávovém másle, což je specialita vídeňské restaurace Mraz & Sohn. Milovníky tataráku potěší Igorova hovězí variace se zauzenou majonézou a nakládanou zeleninou a pozadu nezůstává ani dezert: teplý čokoládový fondant s karamelovou omáčkou a zmrzlinou.
Podzimní menu restaurace V Zátiší
Tatarák z vyzrálého hovězího se zauzenou majonézou a nakládanou zeleninou
Rizoto z rýže arborio s lesními houbami, lanýžovým olejem, libečkovou pěnou a lískovými oříšky
Dančí filet s dýní, kapustou a sušeným špekem
Teplý čokoládový fondant s miso karamelovou omáčkou a banánovo-jogurtovou zmrzlinou