Ústřice: svěží i pikantní

Restaurace La Veranda zve od 11. do 17. listopadu na kulinární akci Ústřice čtyřikrát jinak.

 

Milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů možná tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, možná ještě pokapaná vinným octem se šalotkou a zapitá sklenkou šampaňského

 

Pro nejlepší kuchaře z celého světa však ústřice představuje lákavou kulinární výzvu. „Ochutnával jsem ústřice v mnoha koutech světa, od New Yorku přes Londýn a Paříž až po asijské destinace, a vyzkoušel jsem desítky nejrůznějších kombinací.“ říká executive chef La Verandy, Radek David.

 

Při prezentaci první dvou ústřic sází Radek David na svěžest: jednu bude servírovat s limetkovo-sójovou omáčkou a salátovou okurkou, zatímco druhou doprovodí sójový kaviár, ředkvičky a šalotkový vinaigrette. Další dvě budou mít naopak doprovod lehce pikantní, kdy se jedna bude servírovat v chuťové kompozici se sušenými rajčaty, rajčatovou vodou se zázvorem a bazalkovým olejem, zatímco chuť té poslední zvýrazní řepa s granátovým jablkem a čerstvě strouhaný křen.

La Veranda

CategoriesNezařazené