M

Minimalismus na míru vašeho bytu? To jsou skryté zárubně a dveře Dorsis

Vítáte estetickou čistotu a přímé linie i ve vašem interiéru? Pak jsou tyto dveře přímo pro vás!

Máte pravdu, čistý, ničím nerušený prostor oproštěný od zdobných detailů, to je zřejmý trend posledních let. Určitě byste měli zvážit použitý skrytých zárubní a dveří Dorsis Fortius 52, které minimalismu dotahují k dokonalosti a představují špičku svého segmentu. 

Dlouhá léta jsme zvyklí na tradiční tvary a povrchy dveří. Reliéfy a masívní zárubně jsou dominantní součástí interiéru. Dnes ale mohou dveře a zárubně splynout se zdí, „upozadit se“ a přinést do místnosti více souladu a elegance. Zárubně se skryjí ve zdi, dveře jsou v jedné rovině se stěnou a člověk má hned více příležitostí vychutnat si celkovou estetiku interiéru.

Vaše přání je nám rozkazem

Koncept Dorsis nabízí možnost úpravy povrchu dveří podle přání a dispozic každého interiéru. Dveře mohou být dominantně kontrastní k ostatním interiérovým prvkům, dýhované tak jako ostatní nábytek, nebo naopak lakované v libovolném odstínu či přímo se stěrkou tak, aby ladily s okolní výmalbou.

„Dveře chápeme jako trvalý designový prvek domácnosti. Mohou být dominantní a určovat estetiku interiéru nebo se naopak přizpůsobit a elegantně splynout se zdí,“ říká David Velímský, jednatel společnosti Dorsis. „Důležitá je pro nás variabilita rozměrů i povrchů tak, abychom pro stavitele vždy dokázali najít ideální řešení do každého prostoru. To je unikátní v tom, že jsme vyvinuli celkový koncept zárubeň-dveře, nikoliv dva pouhé oddělené produkty. Fortius 52 tak nabízí výjimečnou kvalitu a spolehlivost na dlouhá léta.“

Jaké jsou hlavní výhody konceptu Fortius 52?

  • Pevná konstrukce zárubně a robustní dveře zajistí výjimečnou pevnost a funkčnost.
  • Dveře mohou být vysoké až 3500 mm, tedy určitě až ke stropu.
  • Jsou vhodné pro většinu interiérů, s nadpražím či bez něj, s nadsvětlíkem nebo šikminou a dokonce i do podkrovních prostor.
  • Díky tloušťce dveří 52 mm je možná aplikace volitelných nadstandardních doplňků. Například skrytých samozavíračů a dveřních zarážek, elektrického otevírání a podobně.
  • Možnost volby speciálních provedení. Od akustických přes bezpečnostní po protipožární dveře.
  • Ohromná variabilita povrchů dveří. Od přírodní dýhy po desky připravené k přemalování či dekorování po dveře se stěrkou v odstínu okolní omítky.
  • Snazší a rychlejší montáž. Celá konstrukce je dodávána smontovaná a vybavená ochrannými prvky pro snadnou instalaci tak, aby ani během stavby nedošlo k poškození či poškrábání.

Není to jen o designu

Neřešme ale pouze design. Koncept Dorsis dává možnost volby nejen z pohledu estetiky, ale i funkčnosti. Pro dveře mezi denní a noční zónou bytu je skvělé použít akustické dveře Fortius Akustik, které sníží průchod hluku o 27-36 dB. Speciální konstrukce, výplň dveří a padací práh tak pomohou dosáhnout akustického komfortu v místnostech, kde si chcete užít klid a pohodu.

„Snažíme se vyjít vstříc nejen požadavkům na moderní interiéry, ale i očekáváním stavebníků. Vzýváme minimalismus a design, ale nikdy neustupujeme od nároků na prémiovou kvalitu a řemeslo. Víme, že za námi zůstává nejen kvalitní produkt, ale i precizní instalace, což je pro zákazníka klíčové,“ dodává David Velímský ze společnosti Dorsis.

CategoriesNezařazené
Tags