M

Maison Margiela exkluzivně v butiku The Brands

Pánský butik The Brands opět rozšiřuje své portfolio a ve svých řadách přivítá světově proslulou značku Maison Margiela.

Tento francouzský módní dům, který byl založen již v roce 1988, se jako jeden z mála může pochlubit označením Haute Couture a obecně se těší velkému zájmu módního publika. Design produktů je založen na nekonvenční estetice a ukazuje módu spíše jako druh uměleckého vyjádření než manifestaci kultu osobnosti. V portfoliu značky Maison Margiela, která bude od dnešního dne dostupná v butiku The Brands, je široké spektrum produktů od oblečení po boty, kožené produkty a módní doplňky na každodenní nošení.

Martin Margiela

Martin Margiela, zakladatel značky, platí za výstřední osobnost obestřenou mnoha tajemstvími, která se straní médií a preferuje setrvání v anonymitě. Jako malý miloval prostředí bleších trhů a obchodů s již nošeným oblečením – to vše inspirovalo jeho tvorbu a jako jeden z prvních implementoval trend udržitelnosti do svých kolekcí. Začal používat recyklovatelné materiály či rovnou celé své modely zcela recykloval a přetvářel do nových kreací. V roce 2014 převzal post kreativního ředitele značky John Galliano, který značku okořenil nápaditostí, specifickou barevností a smyslem pro show. John Galliano je považován za jednoho z nejmistrnějších světových návrhářů, který za svou kariéru prošel nejproslulejšími módními domy.

Kolekce Maison Margiela

Kolekce Maison Margiela jsou známé replikovanými prvky, kdy jsou nové látky a návrhy inspirovány vintage kousky a nostalgií. V kolekci podzim/zima 2020 je tento fakt ještě umocněn, a proto jsou představeny tzv.“Recicla” kousky – retro oblečení vybrané kreativním ředitelem Johnem Gallianem je přetransformované do nových unikátních designů. Luxusní kůže jsou přeměněny na kabelky, z kabátů jsou ušity vesty a šaty jsou látané z mnoha dílů. Jasné, okem viditelné “Recicla” štítky označují tyto speciální kreace. Kolekce podzim/zima 2020 vlastně vedle sebe klade kousky buržoazního šatníku a dramaticky je dekonstruuje – odhaluje lemy a stehy a vytváří zvláštní proporce, přičemž celý styling je umocněn botami a lodičkami tabi, které jsou jakýmsi podpisem módního domu Margiela.

Aktuální pánská kolekce

Aktuální pánská kolekce Maison Margiela je od dnešního dne exkluzivně k dostání v pánském multibrandovém butiku The Brands (adresa Široká 20, Praha 1), který patří do portfolia společnosti Luxury Brand Management a. s. Tento jediný luxusní multibrand exkluzivně zastupuje značky jako Balenciaga, Balmain, Dior, Dsquared2, Givenchy, Palm Angels, Saint Laurent, Tom Ford či Off-White.

Více informací na www.lbm.cz

CategoriesNezařazené