G

Gismondi 1754 – Nová kolekce Dedalo 2020

Nabízí čisté, moderní linie a elegantní lehkost. Kolekce je inspirována prvním labyrintem, který vystavěl na Krétě stavitel Daidalos a uličkami starého centra Janova, odkud pochází Massimo Gismondi, jako představitel sedmé generace značky Gismondi 1754. Sám Massimo Gismondi říká, že kolekce Dedalo by měla klientům připomínat, že každý se v život může ztratit proto, aby se mohl najít, musí překonat životní překážky, zatáčky a měl by si je pamatovat a snad i připomínat. 

 

Šperky kolekce jsou vyrobeny z růžového zlata, diamantů a bílé keramiky. Přívěšky: 61 600 Kč, 83 300 Kč a 70 700 Kč; prsteny: 48 500 Kč, 67 900 Kč, 94 100 Kč a 88 400 Kč;  náramky: 81 800 Kč, 225 720 Kč a 168 200 Kč

 

Když v Evropě vypukla koronavirová pandemie, zůstal Massimo Gismondi doma v karanténě a všímal si, jak okolo Janova, rodinného domu i obchodu s klenoty vysokého šperkařství, kterým se jeho rodina zabývá už sedmou generací, houstne a těžkne atmosféra. Dříve byl zvyklý neustále cestovat po celém světě a vždy se moc těšil na opětovné setkání se svým rodným městem, které odjakživa vnímal jako kamenem dlážděné bludiště malých uliček a průchodů, jež jsou plné obchodů a radostného štěbetání rodin. Jenže najednou působilo prázdně až tísnivě. Jak se město a celá země během těžkých časů uzavíraly do sebe, Massima napadlo, že by do stávající kolekce Dedalo mohl vtisknout více lehkosti.

Nová kolekce Dedalo 2020 oslňuje kouzelným efektem náhlého přerušení a opětovného pokračování jednotného vzoru. Do zlatých ploch všech šperků z kolekce jsou vsazeny diamanty nebo keramika. Oba materiály se pak s dopadem světla různě proměňují a vytvářejí dojem dalšího prostoru. Aby dal Massimo Gismondi vzniknout výjimečným šperkům, jež jsou vhodné i pro každodenní nošení, rozhodl se, že do některých z nich zakomponuje vysoce odolnou a stálobarevnou keramiku. Ta se po 48 hodin a při teplotě 50 stupňů Celsia pekla v keramické peci, následně byla precizně zbroušena laserem, olemována zlatem a poté ručně zasazena do šperku.

Kolekce Dedalo sestává z prstenů, náramků, manžetových knoflíčků pro muže i ženy v růžovém, žlutém, bílém a černém zlatě s diamanty. Pro ženy jsou navíc k mání ještě náhrdelníky a náušnice v různých velikostech v bílém nebo růžovém zlatě s bílou keramikou.

Boutique Gismondi 1754, Pařížská 4, Praha 1, tel.: +420 222 211 192

 

www.gismondi1754.com/cz

CategoriesNezařazené