K

Kanceláře přežijí, ale změní se v Hub & Spoke

Řada firem se s příchodem podzimní vlny pandemie začala znovu více zabývat alternativním uspořádáním svých firemních prostor. Na jedné straně je snaha udržet a rozvíjet firemní kulturu, sociální kapitál společnosti, rychlou spolupráci a vzájemné učení zaměstnanců. Proti tomu stojí náklady na provoz velké firemní kanceláře, která je často poloprázdná, opakované kompletní dezinfekce prostor, zdravotní rizika a časová neefektivita spojená s dojížděním.

Jedním v často diskutovaných modelů nového uspořádání je Hub & Spoke, což v podstatě znamená decentralizaci pracovního prostředí firmy. Menší pobočky umístěné nejen v hlavním městě by mohly sloužit jako interní coworkingové prostory pro zaměstnance dané firmy v regionech. Dalšími alternativami mohou být i různá partnerství s provozovateli servisovaných flexibilních kanceláří a coworkingových center, které by mohly umožnit krátkodobé pronájmy pro firmy na základě jejich potřeb.

To nejdůležitější ze světa real estate pro vás odemyká Upvest.cz. Investiční platforma nabízející participace na dluhovém financování konkrétních nemovitostních projektů.

 

CategoriesNezařazené