M

Motorola v nejnovější aplikaci Moto upřednostňuje dostupnost a rozmanitost

Společnost Motorola byla vždy odhodlána poskytovat smysluplné technologie všem. Od velkých inovací, jako jsou kapesní skládací displeje, až po malé inovace, jako je přizpůsobitelný software. Neustále hledáme způsoby, jak uspokojit potřeby spotřebitelů navrhováním produktů pro všechny. Tato mentalita s důrazem na „design pro všechny“ je také důvodem nejnovější aktualizace aplikace Moto, která přináší některé nové prvky přátelské k přístupnosti a zaměřené na DEI.

Aplikace Moto je poutavá platforma, kde mohou uživatelé najít všechny funkce, díky kterým je používání telefonů Motorola tak jednoduché a příjemné a hraje důležitou roli při pomoci uživatelům naučit se a porozumět všem možnostem svého zařízení. V aplikaci mohou uživatelé najít Moto Akce (například rychlé pokroucení zápěstím pro okamžité zachycení fotografie a 2x opakované zatřesení rukou pro zapnutí baterky / světla), Moto Tipy a další funkce, které uživatelům umožňují přizpůsobit si interakce s jejich zařízením.

V nejnovější aktualizaci aplikace Moto mohou uživatelé najít několik vylepšení, které mají zajistit ještě snadnější přístup a používání podrobných informací obsažených v aplikaci:

Design a zobrazování informací

Pomocí aplikace Google Accessibility Scanner jako nástroje, pokyny byly implementovány vizuální aktualizace, které zlepšují celkový zážitek ze smartphonů Motorola. Aktualizace zahrnují úpravu designu způsobu zobrazování informací, aby uživatelé mohli lépe vidět, číst a porozumět obsahu. Zvětšila se velikost textu, pečlivě byly vybrány barvy a kontrast, zjednodušily se ovládací prvky a štítky. Nyní jsou přesnější a výstižnější.

Viditelnost nástrojů přístupnosti

Namísto duplikování skvělých věcí, které Google dělá s Androidem, se společnost Motorola rozhodla na tomto základě stavět tak, aby zlepšila spotřebitelský zážitek z mobilu.

Jedním z příkladů jsou vestavěné nastavení dostupnosti, které jsou dodávány se zařízením Android, jako je velikost písma a displeje, úpravy barev nebo pohybu a čtečky obrazovky. Cílem přidání nového Moto Tip zaměřeného výlučně na dostupnost systému Android a na to, kde najít tyto skvělé nástroje, je zvýšit povědomí a viditelnost funkcí.

Reprezentace

Aplikace Moto vždy obsahovala animované ikonky lidí používajících zařízení Motorola, aby pomohla lépe ilustrovat nástroje dostupné na těchto zařízeních. V zájmu zajištění toho, aby se všichni cítili zastoupení, byly aktualizovány styly, prvky a výrazy animovaných ikonek. „Když jsme se dostali k aktualizovanému stylu ilustrací, rozhodli jsme se použít výběr stylů postavy (např. Oblečení a doplňky), rysů těla (např. Účes, proporce atd.) A postoje (např. Řeč těla a výraz obličeje) a definovat tak rozmanitost,“ uvedl Tim Schavitz, manažer vizuálního designu společnosti Motorola.

Aplikace Moto bude i nadále aktualizována, aby lépe splňovala všechna očekávání a potřeby spotřebitelů společnosti Motorola. Za tímto účelem bude Motorola nadále shromažďovat a naslouchat zpětné vazbě od zákazníků a také zřídí Accessibility Champions Committee. Celým zaměřením tohoto výboru bude audit produktů, identifikace oblastí pro zlepšení a poskytování cenných vstupů, aby se společnost Motorola mohla nadále zaměřovat na navrhování technologií pro všechny.

Nejnovější aktualizace aplikace Moto je nyní k dispozici v Google Play Obchodě a bude předinstalovaná na všech budoucích zařízeních Motorola.

 

CategoriesNezařazené