J

Jak zařídit stylový pokoj?

Tajemství úspěchu při zařizování pokoje pro teenagera tkví hlavně v kooperaci mezi dítětem a rodičem. Rodič bude nadšený, kolik je v pokoji úložného a praktického prostoru, dítě se s chutí realizuje při tvorbě a detaily budou přesně podle jeho gusta.

 

Vaším úkolem jakožto rodiče je respektovat nastavení a osobnost vašeho dítěte, která se bezesporu promítne do podoby pokoje. A to i v případě, že váš šálek kávy to zrovna není. Pokud ušetříte oproti připravenému rozpočtu, můžete zbylé finance potomkovi uložit na dětský účet.

Prostor pro odpočinek

V pokoji by neměly chybět prvky, které mapují životní cestu dítěte. Pár fotografií z dětského věku, nástupu do školy nebo třeba narozeninových oslav či výletu s kamarády. Na nové posteli rozhodně nešetřete. Jestliže až dosud mělo vaše dítě klasickou devadesátku, teď nastává ten moment, kdy mu můžete pořídit větší postel, ideálně lůžko a půl.

Vybírejte originální doplňky

Při výběru tapet nebo barvy na zeď vždy vyslechněte požadavky dítěte, nebojte se použít v místnosti tmavší barvy, zajímavé extravagantní tapety nebo originální obrazy či plakáty. Detaily jsou to, co pokoji vdechne život. Pokoj můžete ozvláštnit například závěsným houpacím křeslem, které bude sloužit k odpočinku. Skvělý je rovněž gauč nebo křeslo.

Vdechněte starému nábytku nový život

Nemá-li vaše dítko nic proti retro stylu, zařiďte mu pokoj právě v tomto trendy stylu. Stačí, když společně zkompletujete starší nábytek, klidně z babiččiny půdy nebo z bazarových výprodejů. Garantujeme vám, že svému dítěti vytvoříte naprosto originální a pokoj a druhý takový nikde nenajdete. Společná práce na restaurování nábytku pro vás bude navíc zajímavým a spojujícím zážitkem.

CategoriesNezařazené