V

Vlasová ikona nově s retro designem

Oribe Hair Care představuje limitovanou edici svého bestselleru Dry Texturizing Spray v retro moderním balení s ilustrací spoluzakladatele značky a legendárního stylisty Oribe Canalese. Toto unikátní balení vytvořené ve spolupráci s newyorským malířem Alvarem, dlouholetým spolupracovníkem Canalese, který se v 90. letech proslavil fantastickými kresbami supermodelek v pinup stylu 50. let, je vyjádřením lásky a obdivu k odkazu značky Oribe. 

 

Oribe Canales sám pomohl Dry Texturizing Spray vytvořit. Proslulý stylista modelek a majitel salonů jej navrhl jako svou vysněnou alternativu suchého šamponu, který absorbuje mastnotu a zbytky produktů a nezanechává vlasy mdlé. Dry Texturizing Spray účes v mžiku promění, takže vypadá nejen svěže, ale navíc jej i navrství do sexy struktury plné lesku a přirozeného stylu. Velmi rychle se z něj stal kultovní favorit jak špičkových stylistů, tak krásou posedlých zákazníků, a v oblasti péče o vlasy stanovil zcela novou laťku, které se mnozí snaží vyrovnat, ale nikomu se to zatím nepodařilo. Od uvedení na trh v roce 2010 je jedním z nejoblíbenějších produktů značky Oribe.

 

Design

 

Oribe Canales se s Alvarem setkal přes známou topmodelku v roce 1990 a pojila je láska
k filmům z 50. let a kouzlu starého Hollywoodu. Oribemu se líbil kalendář, který Alvaro vytvořil pro jednu elitní modelingovou agenturu, a figurovaly v něm jejich supermodelky namalované jeho typickým bombastickým stylem, a najal si jej proto na výzdobu svého salonu na Páté avenue. Když Oribe v 90. letech vydal stylingovou pomádu pod první značkou, která nesla jeho jméno, požádal Alvara, aby mu na obaly nakreslil jeho portrét v retro stylu. Výsledný obrázek „svalnatého muže“ byl inspirován Oribeho láskou k rokenrolu 50. let, pop-artu a stylu amerických pinup dívek. Tato troufalá kresba v sobě pojí jeho ikonický a neustále se rozrůstající rukáv tetování vyobrazující mimo jiné krále popu, americkou vlajku nebo japonského kapra koi.

Oribe

 

Oribe se narodil v roce 1956 na Kubě a do Spojených států imigroval už jako malý kluk. Přestěhoval se do New Yorku, kam ho přitáhla vášeň pro styling. Na přelomu 80. a 90. let se z něj stal jeden z nejvyhledávanějších stylistů na světě. Proslavil se tvorbou sexy, pompézních a krásných účesů, které se staly synonymem k vzniku konceptu supermodelingu. Oribeho práce zdobila módní mola téměř každého slavného designéra a obálky velkých módních časopisů po celém světě. Jeho salony v New Yorku a Miami nastavily úplně novou laťku luxusu a značka Oribe Hair Care, kterou vytvořil spolu s Danielem Kanerem, zase kvalitě v oblasti péče o vlasy celkově. Zemřel v roce 2018 v Miami.

 

Limitovaný design Dry Texturizing Spray seženete na www.bomtonbeauty.cz za 1299 Kč.

CategoriesNezařazené