L

Limitované hodinky Junghans vzdávají hold lyžování

Sedmdesátá léta minulého století přinesla do módy i užitného designu nevšední prvky, hravost a s příchodem nových technologií i touhu experimentovat. Všechny tyto vlivy působily samozřejmě i na hodinářský trh, který hledal změny a snažil se vymanit ze svých tradičních okoukaných stylů a dobře známých tvarů.

Doba tak nahrávala odvážným, ať už to byla manufaktura Audemars Piguet se svými slavnými Royal Oak s oktogonální lunetou, nebo obdobně tvarované Nautilus slavného producenta Patek Philippe.

S tvary a jejich velikostmi však experimentovalo daleko větší množství výrobců, mezi nimiž nechyběla ani slavná německá značka Junghans. Ta své předimenzované chronografy takzvaného bullhead stylu – tedy s přesunutými tlačítky do horní části pouzdra, čímž dochází k tomu, že pohled na hodinky připomíná hlavu býka – vyrobila pro letní olympijské hry v Mnichově v roce 1972, a to z pozice oficiálního partnera časomíry. Vyznačovaly se hlavně atypickým pouzdrem ve tvaru elipsy.

S fantastickou reedicí těchto hodinek přišla značka Junghans už v loňském roce, kdy si připomínala padesát let existence jejich slavného designu, a navazuje na něj i letos. Hodinkám však propůjčila sytou citrónově žlutou barvu, která nechybí na velké ploše číselníku, ale ani ve struktuře koženého řemínku. Mechanický chronograf s poněkud extravagantní aurou však vznikne pouze ve 150 exemplářích v oceli, a to jako speciální edice upomínající na mistrovství světa v klasickém lyžování. To letos probíhá od 21. února do 5. března ve slovinské Planici.

Hodinky Junghans 1972 Competition FIS Edition Lemon nabídne za 64 700 Kč hodinářský ateliér Chronoshop, který se dlouhá léta specializuje právě na prodej prémiových německých značek.

CategoriesNezařazené