H

Hotel Almanac X otevírá restauraci Alcron s šéfkuchařkou v čele

Hotel Alcron je pražskou ikonou již bezmála jedno století. Od svého otevření v roce 1932 byl oblíbeným hot spotem pražské smetánky i zahraničních hostů. Hotel má za sebou citlivou renovaci a v březnu letošního roku jej pod značkou Almanac X Prague čeká znovuotevření. Již nyní si však můžete vychutnat nevšední kulinářské zážitky, které nabízí Alcron Restaurant.

 

Alcron Restaurant na první pohled zaujme krásným designem, který sofistikovaně pracuje s elementy Art Deco stylu. Během renovace byly zachovány některé chráněné historické prvky, například originální křišťálové lustry nebo dřevěné obložení se světly s průsvitným mramorem. Speciální atmosféru pak dotváří moderní umělecká díla lokálních umělců.

Nabídka navazuje na bohatou tradici středoevropské kuchyně, kterou však představuje v modernějším a atraktivnějším hávu. Můžete se těšit na chuťově bohaté pokrmy, které vycházejí z konceptu plant-forward. Tento zajímavý směr preferuje pokrmy na rostlinné bázi, striktně se však tímto směrem nevymezuje.

Klíčová je kvalita ingrediencí, které v maximální možné míře pochází od lokálních dodavatelů. Na scénu se zde také dostanou často podceňované či méně známé suroviny, díky nimž získá lokální kuchyně další rozměr. V rámci filozofie udržitelnosti, které je hotelu vlastní, je důraz kladen také na přístup minimal-waste.

Restaurace v první fázi nabídne obědy a večeře formou à la carte objednávky. Do budoucna se můžete těšit na snídaně, nejrůznější speciální akce či degustační menu, nabízející výběr toho nejlepšího. Nabídku pokrmů doplní výběr lokálních a řemeslných piv, místních pálenek, oblíbených českých a biodynamických vín i zajímavých koktejlů. Místní someliér je odborníkem na slovo vzatým a pomůže vám vybrat to správné víno, které dokonale podtrhne konkrétní pokrm tak, aby byl gurmánský zážitek opravdu nezapomenutelný.

Eliška Hromková  – Executive Chef

Menu vzniklo pod taktovkou Elišky Hromkové, mladé šéfkuchařky s velmi osobitým přístupem. Eliška pochází z jižních Čech a původně studovala architekturu, ale pak se spontánně rozhodla změnit směr. Dálkově vystudovala Střední školu gastronomickou a hotelovou v Praze a následně VŠTE v Českých Budějovicích v oboru Ekonomika podniku.

Profesně začínala v písecké restauraci Malkus v hotelu Biograf, následovalo působení na postu chef de partie v Kalina Cuisine & Vins. Eliška má za sebou i bohaté pracovní zkušenosti ze zahraničí jako sous-chef a junior sous-chef; včetně působení v michelinských restauracích  – Ratsstuben (Německo – 1 hvězda) a Kiin Kiin (Dánsko – 1 hvězda), či pražském Výčepu na Korunní. Bezprostředně před svým návratem do České republiky působila v soukromém resortu na ostrově Manshausen za severním polárním kruhem.

CategoriesNezařazené