W

Watch News: Hanhart nově v ateliéru Chronoshop

Pražský ateliér Chronoshop se už déle než dekádu koncentruje převážně na niche segment náramkových hodinek z Německa. Své portfolio, které čítá značky jako Mühle Glashütte, Junghans či MeisterSinger nově rozšířil o další brand z Černého lesa, jímž je tradiční Hanhart.

 

Značka v historii proslula především svými stopkami a hodinkami pro vojenské piloty, tou nejslavnější osobností však byl osobně King of Cool, tedy herec Steve McQueen. Nejoblíbenějším chronografem slavného herce byly právě nedávno vzkříšené hodinky Hanhart 417, jejichž ikonický design získal jemný facelift a zcela nový strojek. Ten nově využívá funkci flyback, která umožňuje ručkám chronografu okamžitý restart s opětovným startem nového stopování. To využívají především piloti, ale také vyznavači rallye veteránů.

Nové Hanhart Pioneer 417 ES 1954 Flyback jsou dostupné ve čtyřech variantách. Dvě edice jsou dodávány s průměrem ocelového pouzdra 39 a 42 mm, přičemž každá z nich je v nabídce v provedení „Panda“ či „Reverse Panda“. To znamená, že buď mají hodinky bílý číselník a černé sčítače, případně jsou jejich barvy převrácené. Velmi stylový je také kožený řemen, který lze nosit i s typickou koženou podložkou, kterou slavný herec s oblibou využíval.

This slideshow requires JavaScript.

Autor: J. J. Tichovský, Zdroj: Archiv

CategoriesNezařazené