J

Jsou květiny největším trendem letošního jara?

Květinové vzory můžete směle zařadit do vašeho základního šatníku. Jsou totiž skvěle kombinovatelné a rozhodně jen tak nikam nezmizí. Navíc se dají nosit i s jinými basic vzory, jako jsou třeba pruhy nebo dokonce i zvířecí potisky. Jak vypadají fashion květiny v roce 2023?

 

Meryl Streep se sice ve snímku Ďábel nosí Pradu vyjadřovala ke květinovým kouskům jako k největšímu jarnímu klišé velmi pohrdavě, fashion svět má však minimálně posledních pár let zcela opačný názor. Florální motivy jsou výrazně trendy už několik jarních a letních sezón za sebou a o nudě rozhodně nemůže být řeč. V čem jsou tentokrát jiné a jakou podobu nese jejich renesance?

 

Jestli se zatím stále najdou výjimky, které květinovým outfitům ještě nepodlehly, po letošním Met Gala už dá přírodnímu vzoru šanci asi každý. Téma s názvem Karl Lagerfeld: A line of beauty totiž inspirovala příchozí celebrity, aby vzdaly hold kaméliím, které jsou symbolem Chanelu, kde Karl působil jako kreativní ředitel, už od dob Coco Chanel. Rihanna se sice na módní událost roku oblékla do Valentina, dominantní kápi však zdobily květinové aplikace, přičemž ruční výroba každé z nich trvala třicet hodin.

 

Ani módní návrháři se v klasických ready-to-wear kolekcích pro letošní jaro a léto nespokojili s „pouhým“ potiskem a vsadili na až surrealistické podoby overisized květů i pestíků – jako je předvedla značka Loewe v bestsellerech letošního roku. Trojrozměrné vize květin se nebály ani labely Prada, Bottega Veneta či Kenzo, a poohlížíte-li se spíše po klasičtějších florálních printech, vsaďte na brand Giorgio Armani, experta na květinové vzory Richarda Quinna, nebo na tradičnější pojetí kvítků u Dioru.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Autorka: Lenka Komrsková, Zdroj: Fashionista, archiv

 

CategoriesNezařazené