3

3x high-end novinky: Z módy do interiéru i šperků

Módní značky nezřídka rozšiřují své portfolio daleko za hranice oblečení. Kdo se nově pustil do interiérových doplňků či šperků?

Plameny Cartier

Cestovat skrze vůni do imaginárních krajin, ale i říše vzpomínek i snů. Uniknout před všedním světem a vytvořit z domova plátno, na němž se rozehraje tanec přírody v celé její rozmanitosti a volnosti. To je záměr Mathilde Laurent, parfumérky francouzského domu Cartier, jejíž vize se propíjí do nové kolekce svíček Les Écrins Parfumés. Čtveřice vůní zavinutých v porcelánu nesoucím tvar ikonické červené krabičky Cartier zachycuje jemnou vůni okvětních lístků, bohatou zeleň korun stromů, mrazivou svěžest čerstvě napadaného sněhu i dramatický jantar pouště. Rozhořet se mohou jednotlivě, ale i společně, kdy vytvoří komplexní a vyváženou kombinaci.

This slideshow requires JavaScript.

 

Vysoká šperkařina Saint Laurent

Francouzská módní značka Saint Laurent se po vzoru high-endových kolegů, jako je Prada, Gucci nebo Balmain, rozhodla vstoupit do světa vysoké šperkařiny. Kolekci Saint Laurent Haute Joaillerie navrhl kreativní ředitel značky, Anthony Vaccarello, který svou vizi popsal jako čistě nadčasovou. Módní klenoty oblíbeného brandu jsou navrženy tak, aby byly i v budoucnu vždy nositelné bez ohledu na aktuální sezonu nebo trendy. High jewelry kousky stojí zejména na žlutém zlatě a neutrální bílé zlato zde nahrazuje grey gold. Kolekce zaujme zastánkyně masivních šperků – ať už náramky ve stylu cuff nebo oversized řetězy – a na své si přijdou i milovnice klasického loga YSL, které dostalo decentnější podobu na různých kouscích včetně single náušnice. Lookbook v trendy gotickém stylu nafotil Juergen Teller.

This slideshow requires JavaScript.

 

Jacquemus v interiéru

Populární mladá módní značka Jacquemus představila v období okolo Milan Design Week novou řadu zaměřenou na interiérové kousky. Francouzský brand se spojil s italskou značkou nábytku Exteta a společně představily kolekci zahrnující vše od nábytku, přes home decor, až po doplňky. Highlightem kolaborace se stalo křeslo inspirované legendárním kusem Locus Solus od ikonické italské architektky a designérky Gae Aulenti, která jej navrhla v roce 1964 právě ve spolupráci se značkou Exteta. Kreativní ředitel Simon Porte Jacquemus se nechal inspirovat nejen kousky od Aulenti ze své vlastní sbírky, ale i lehkostí italského léta stráveného na pláži. Kolekce tak odráží hřejivé barvy písku, sytě žlutou, pastelové tóny nebo kožené detaily v hnědém tónu.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Autor: Lenka Komrsková, Zdroj: Highsnobiety, archiv

CategoriesNezařazené