S

Stala se černá nejvíce trendy barvou jara?

Módní kolekce pro jaro a léto 2023 jsou plné svěžích hravých odstínů, jako je pudrově růžová nebo pastelově modrá. Nejdominatnější zastoupení však překvapivě získala klasika v podobě černé. Jak ji nosit na jaře?

 

Návrháři v rámci přehlídek pro jaro a léto letošního roku předvedli opravdu širokou škálu modelů v černé barvě. Ať už se jedná o elegantní obleky nebo šaty připomínající svou obtáhlou siluetou devadesátá léta – vybrat si může skutečně každý. Podle zahraničních webů bylo na mole více než 4000 oděvů zahalených v černé barvě a je tak jasné, že tato chic minimalistická barva bude brzy dominovat ulicím ještě více, než tomu bylo do teď.

 

Aby však outfit nepůsobil moc temně, je důležité vyhrát se s doplňky a zkombinovat různé materiály a jejich struktury. Designéři v čele s Donatellou Versace, dvojčaty Mary-Kate a Ashley Olsen z The Row nebo Dries van Noten pracovali s transparentními kousky, které mohou působit velmi rafinovaně, ale i sexy zároveň.

 

Jak vrstvit?

 

Ladíte-li takzvaně tón v tónu, neopomíjejte ani vrstvení, v němž ideálně zkombinujte umělou kůži, bavlnu i satén. Do popředí se navíc opět dostávají i koženkové bundy a bombery, které dodávají na edgy stylu, a jedním z největších fashion hitů se stal také gotický trend, jenž nese spoustu prvků z 90. let. Z módy navíc nikdy nevyjdou ani tvídové kostýmky, jaké představila Virginie Viard z módního domu Chanel.

 

Také na největší módní události roku, Met Gala, přítomné hvězdy ukázaly, že právě černá je „IT“ barvou letošního jara a léta. Svůj podíl má na tom však i fakt, že letošním tématem byl odkaz Karla Lagerfelda, který si v černo-bílé kombinaci doslova liboval. Kreativní look na tuto událost vynesla například modelka Kendall Jenner, která oblékla flitrové body od Marca Jacobse s dlouhými rukávy a maximalistické boty na platformě. Černý look s prvky bílé zvolila i rapperka Cardi B, která si na sebe vzala strukturované šaty od Chen Peng Studio s imitací košile a kravaty. Nejen návrháři, ale i celebrity zkrátka dokazují, že s černou barvou nikdy neuděláte chybu, tak se směle inspirujte.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Autor: Anna Čmuchálková, Zdroj: Archiv

CategoriesNezařazené