K

Kam vyrazit na veganskou zmrzlinu?

Oddejte se autentickým chutím veganské zmrzliny, která překvapí širokou selekcí i chutí. Kde si je můžete vychutnat?

Na bezmléčných a veganských zmrzlinách z Crème de la Crème je krásné to, že i přesto, že jsou vyrobené bez kravského mléka a smetany, chutnají stejně lahodně. A přestože se může zdát, že vyrobit veganskou zmrzlinu není žádná věda, Honza Hochsteiger věnoval základní veganské řadě velmi hodně času. A teprve až po několika měsíčním bádání a velmi důkladném experimentování mohl svým zákazníkům nabídnout pět chutných veganských neovocných zmrzlin: Kokos, Vlašák, Pistácie, Slaný arašíd a samozřejmě Hořká čokoláda.

 

Základem neovocných veganských zmrzlin jsou rostlinná biomléka – rýžové, lískooříškové a mandlové, které dodávají charakteristickou chuť. Přírodní čekanková vláknina jim naopak zajistí tu pravou strukturu. A o sladkou chuť se postará třtinový a hroznový cukr. Zrmzliny tak neobsahují lepek, sóju a samozřejmě ani mléko, smetanu či vejce.

Existuje hned několik dobrých důvodů, proč dát přednost veganské verzi před jejím mléčným protějškem. Je to lepší volba pro ty, kteří nesnesou laktózu. Laktózová intolerance je častější, než si možná uvědomujete, trpí ji až 68 % světové populace.Veganská zmrzlina neobsahuje žádné živočišné produkty. Je tudíž dobrou volbou, pokud si chcete vybrat potravinu, která odráží váš závazek vůči životnímu prostředí. V Crème de la Crème ladili chuť veganské zmrzliny opravdu dlouho, není tedy divu, že si na veganské zmrzlině pochutnají i nevegani. Velkým argumentem je i to, že veganské zmrzliny jsou méně kaloricky vydatné. Veganské zmrzliny obsahují méně kalorií než verze vyrobené z mléčných výrobků, což vám může pomoci udržet si zdravou váhu. A co by to bylo za řemeslnou zmrzlinu bez lahodného kornoutu? Veganské pochoutky jsou jako stvořené do řemeslných kornoutů, vybírat můžete rovnou ze šesti druhů – klasický, makový, matcha, čokoládový, lískooříškový nebo z vlašských ořechů. V nabídce naleznete i kornouty bezlepkové, na kterých si mohou pochutnat i celiaci s intolerancí na lepek.
Kromě „smetanových“ veganských zmrzlin je možné vybírat i z 16 sorbetů, jenž obsahují pouze ovoce, vodu a cukr – tudíž jsou přirozeně 100% veganské. Ochutnat můžete například osvěžující citron, netradiční rakytník, klasickou jahodu, či opilý kopeček v podobě drinku Mojito.

CategoriesNezařazené