J

Jak správně vybírat a nanášet bronzer?

Čas na takzvané sluncem políbené tváře je tady. Nemusíte však vystavovat citlivou pleť nebezpečnému záření slunečních paprsků. K dokonale opáleným konturám vám totiž snadno pomůže bronzer. Jak ho ale správně vybrat a použít?

Vyberte si správný odstín

Hodně žen dělá chybu už v prvním, ale neméně důležitém kroku, a to při výběru správného odstínu. Určitě se vyvarujte oranžovým tónům, které rozhodně nelichotí každému. Pokud nejste zrovna přirozeně snědá s hřejivou olivovou pletí, oranžový odstín by měl za následek dojem pomerančové kůže, kterou nechceme mít dobrovolně nikde.

 

Pro dosažení perfektních kontur obličeje si tak pořiďte paletku bronzerů, v níž najdete hlavně hnědé a zemité odstíny, abyste zároveň obsáhla vše od vystínování až po přechody. Jak vybírat? Bronzery jsou k dostání v krémové a pudrové verzi. Určitě se nebojte ani těch krémových. I když je jejich aplikace trochu náročnější, mají větší výdrž během dne a není je potřeba tolik hlídat.

Zdůrazněte své přednosti

Řeč není o křivkách vašeho těla, ale o lícních kostech. Pokud je máte méně viditelné, nezoufejte. Bronzer se o ně hravě postará. Snad každý profesionální make-up artista vám řekne, že díky bronzeru vykouzlíte vytoužené rysy ve tváři v pár jednoduchých krocích. Pokud nemáte lícní kosti moc výrazné, našpulte rty a naneste si štětečkem bronzer na vystouplé místo, podél lícních kostí do ztracena. Prstem to sice můžete udělat taky, ale přechod nebude tak propracovaný a efektivní jako se štětečkem.

Nebojte se investovat do kvalitnějšího štětce, výsledek bude stát za to. Lépe se s ním stínuje a snadněji tak vykouzlíte perfektní look jako od profesionálního vizážisty. Doporučujeme štětec s přírodními štětinami, které jsou daleko šetrnější a příjemnější na dotek. Kvalita produktu se odrazí nejen na vaší pleti, ale také na jednodušším aplikování bronzeru, který pak snadněji vystínujete do ztracena bez nežádoucího efektu šmouhy.

Lehkost stínování

Spousta z nás už minimálně jednou udělala tu chybu, že to přehnala s množstvím bronzeru, což ve výsledku vyvolalo dojem zašpinění nebo modřiny. Proto myslete na střídmost a stínujte s citem, aby barevné přechody působily jemně a přirozeně. Začněte tedy nejprve se světlými odstíny a postupně je ztmavujte.

 

Na místa, kam dopadá světlo, tedy pod oči, na čelo a bradu, dávejte světlé tóny. Těmi tmavými dodejte intenzitu tam, kde dopadá stín – tedy na boční strany nosu a po horním obvodu a stranách čela, z nichž rovnou přejděte na lícní kosti a lem čelisti. Pocitově štětcem opisujte číslo 3. Pokud chcete tvářím objem spíše dodat, než ubrat, bronzer naneste v nižší rovině lícní kosti a opticky přesuňte pozornost výš.

 

Autor: Eliška Dinh, Zdroj: Archiv

CategoriesNezařazené