P

Pharrell vytvořil kolekci pro LVovers

Rapper, z něhož se stala světová superstar, jedna z největších módních značek současnosti, pokračování Virgilova odkazu a ikonický most Pont Neuf klenoucí se přes řeku Seinu. Tak vypadal Pharrellův debut v pozici kreativního ředitele pánských kolekcí Louis Vuitton na Men’s Fashion Weeku, kde byla konečně představena řada pro příští jaro a léto.

 

Hiphopová hvězda původem z Virginia Beach a zakladatel streetwearové značky Billionaire Boys Club, jež letos oslavila dvacet let, přivezl do Paříže – dle očekávání – velké množství (nejen) hudebních celebrit, které zaplnily první řadu. Rihanna, A$AP Rocky, Tyler The Creator, Zendaya, Jay-Z, Beyoncé i Kim Kardashian se přiletěli podívat, jak bude pokračovat cesta, jíž Virgil Abloh natolik pozvednul, vydlážděná Pharrellem.

Co se očekávaných vzorů týče – už podle designu, který pokryl zem mostu, bylo jasné, že lehce okoukaný monogram nahradil v hlavní roli kostkovaný vzor Damier. Ten se dočkal super svěžího streetwearového upgradu, jenž vyvolává dojem rozpixelovaného maskovaného vzoru, který pokryl kousky oblečení i ikonická zavazadla značky. I samotný monogram dostal současnější variantu sestávající z miniaturních log LV nebo barevných variací kabelek, které dokazují, že streetwear je stále v popředí.

Co se komplexního feelingu týče, hudebník a designér se zaměřil hned v úvodu na minimalistickou preppy klasiku a formální kousky v podobě skvěle střižených obleků v hravých zemitých tónech, jež se prolínaly celou kolekcí. Nezapomněl však ani dominantně ukázat své kořeny. Ty se projevily například v červené varsity bundě z jeho raných hiphopových let v novém designu, na streetwearových setech s khaki workwear vibem či denimem, ale i na koncertu Jay-Zho. Celou show snově doprovázel dynamický živý gospel. Podívejte se na všechny looky a atmosféru Pharrellovy premiéry pro Louis Vuitton přímo ve videu.

 

Autor: Lenka Komrsková, Zdroj: Reuters, Louis Vuitton

CategoriesNezařazené