5

5 nadčasových kousků, které nikdy nevyjdou z módy

Móda je proměnlivá. Mění se ze dne na den a to, co bylo trendy včera, je už dnes v módním nebi. Přesto ale existují kousky, které z módy nikdy nevyjdou. Víte, které to jsou?

Ve světě módy, kde neexistují pravidla a trendy se mění každou minutou, přece jen najdeme evergreeny – těch několik nesmrtelných kousků, které i když vytáhnete za 5 let, tak budou pořád in. Příkladem mohou být například dámské boty Converse, bílá košile nebo dobře padnoucí džíny. Máte je v šatníku i vy?

Tenisky

Bílé tenisky budou hitem pořád. Ale nejen ty. S obyčejnými converskami zazáříte kdykoliv a v čemkoliv. Nebojte se je obout k džínům, sukním ani k elegantním šatům. Dnes je vše o pohodlí, a tak si i tenisky vybojovaly své místo v šatnících a třeba i na červeném koberci. Do opery bychom si je asi ještě nevzali, ale na svatbu klidně. Zkrátka tenisky jsou pohodlné a hodí se ke všemu. Pořiďte si do šatníku pár jednoduchých bílých tenisek a věřte, že je budete nosit častěji než kterékoliv jiné boty.

Bílá košile

Hezká jednoduchá bílá košile by měla být základem každého šatníku. Je na vás, zda bude minimalistická v klasickém střihu nebo dáte přednost nápaditosti v podobě vázanky kolem krku či širokých rukávů. Oblečte ji k džínům, kostýmovým kalhotám nebo k sukni. Košile je navíc ideálním kouskem k vrstvení. Stačí, když si na ni oblečete svetřík, vestu nebo třeba ramínkové šaty.

Džíny

Dobře padnoucí džíny jsou součástí každého moderního šatníku. Nebojte se do nich investovat a koupit si ten správný kousek. Kromě toho ale i experimentujte – se stylem, střihem a barvami. Není tajemstvím, že trendové jsou volnější střihy a roztrhané džíny. Své místo si ale stále drží i slim džíny s vysokým pasem, které krásně vytvarují postavu.

Trenčkot

Tento spíše jarní a podzimní kousek se v módním průmyslu drží už několik desetiletí. Je to klasika, kterou najdete jak v hnědé nebo béžové barvě, tak i v červené nebo zelené a jiných barvách. Pokud si nejste jistí, který trenčkot si vybrat, vsaďte na jednoduchost – univerzální barva a klasický střih. Koupě trenčkotu zaručeně nebudete litovat. Vynosíte ho k džínům, šatům i ke kostýmku.

Malé černé šaty

Klasika klasik. Stejně jako by mužům neměl chybět oblek, každá žena musí mít malé černé šaty. Dnes máte výhodu širokého výběru střihů. Určitě tak najdete ty pravé. Myslete ale na to, že tento nadčasový kousek s vámi pravděpodobně bude několik let, proto volte spíše jednoduchý střih. A nebojte se ani vyšší investice. Nic nepokazí ani sezónní kousky, například v boho stylu nebo z teplákoviny.

CategoriesNezařazené