Úhoř, kamzík, pistácie

Dýně, kaštany, čerstvé houby i zvěřinu zařadil na podzimní menu restaurace Triton šéfkuchař Tomáš Horák.

Mezi předkrmy v restauraci na Václavském náměstí tak zazáří delikátní maso uzeného úhoře podávané s kaviárem a šafránem, svěží sashimi z kranase japonského s ananasem a wasabi i netradiční prezentace makrely s omáčkou z krvavých pomerančů a červenou řepou.

Mezi hlavními chody se vyjímá pomalu pečený hřbet z kamzíka s prachem ze hřibů a omáčkou z lišek, brambory pečené v popelu servírované se špekem Lardo di Colonnata, cibulovou marmeládou a uzenou šlehačkou i fermentovaný holub z Anjou s lanýžovou pěnou nebo Rib eye steak z japonského wagyu podávaný s dýní a omáčkou ze smržů. Sladkým zakončením menu jsou bezesporu dezerty: dort z bílé čokolády s malinami a makadamovými ořechy či pistáciový dort s omáčkou z černého rybízu.

Triton

CategoriesNezařazené